Magyarországon is elindul az AMP

A keresőrendszerek legismertebb tagja a Google hivatalosan is bejelentette, hogy globálisan elérhetővé teszi az Accelerated Mobile Pages oldalakat a mobil találati listán.

A Google hivatalos blogján jelentette be, hogy a mobil találati listán világszerte megjeleníti az ezeket az oldalakat.

Mostantól egy mobilról indított keresés esetén megjelenik az AMP címke a találati listán. Sajnos ez még nem jelent a részünkre előnyt, de jelzi a felhasználók felé, hogy egy szupergyorsan betöltődő weboldalról van szó.

Ezek a típusú oldalak jelenleg átlagosan kevesebb, mint 1 sec alatt töltődnek be. Most még csak 600 millió oldalt ismer a Google, valószínűleg ezért nincsen még előnyben az ilyen típusú oldal.

AMP nincs rangsorolási előny

Rudy Galfi a Google AMP projekt egyik vezetője a Search Engine Land-nek tetteközzé, hogy az új oldalak fokozatosan jelennek meg a mobil találati listán az év végéig. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az Accelerated Mobile Pages oldalak nem élveznek rangsorolási előnyt, egyenlőre.

GOOGLE AMP-pagnet.hu

Az teljesen egyértelmű, hogy a Google maximálisan érdekelt ezeket az oldalak népszerűsítésében, hiszen így tudja az applikációktól visszacsalogatni az oldal böngészőit.

Bár a Google egyelőre nem ad rangsorolási előnyt az ezek az oldalaknak nem zárható ki, hogy a jövőben nem tenné meg ezt a lépést.

A véleményünk szerint a milliós AMP számot trillióra akarja felemelni a Google rendszere, majd után részesíti előnyben az AMP-s websiteokat a Google. Biztos, ami biztos. Így próbáljak sürgetni az oldalak átállítását, a szimpla mobil app-ról. Egy szónap és száz a vége, meglátjuk mi fog történni.

Egy blog oldalon olvastuk, hogy van olyan magyar fejlesztő, aki már múlt év decemberében alakította át az oldalait az AMP irányába és most, mint kiderült 2017-ben lesz belőle haszna, annak ellenére, hogy ő már elvégezte az oldalai bővítését. Sőt még azt is írta, hogy úgy nézz ki a Google fejlesztése csapata szétszórtan fejleszt. Meglátjuk, hogy mi fog még történni a Google részéről.

Az AMP elmúlt eseményeiről olvashatnak a blog oldalunkon keresztül.

Címke , , .

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:SMX konferencián a Google - PAG-NET Informatikai BLOG

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.