Linképítés

Működik még vagy átverés a linképítés? Íme, a kérdésre a válasz...

Szolgáltatások

Részletesen megtekinthetik a csomagajánlatainkat a szolgáltatások menüpont alatt...

Mi a linképítés?

A weboldalak tulajdonosai most már egyre jobban tisztában vannak azzal, hogy a linképítés munkálatainak köszönhetően növekedhet a látogatottságuk száma. Akik már ismerik az oldalunkat, azok direktbe írják be az oldalunk címét, de miképpen növelhetjük az oldal látogatóinak számát! A mai világunkban a linképítés nélkül nem fog a weboldalunk előrébb kerülni a Google keresőportálján, de még a Yahoo és a Bing rendszerében sem! A keresőoldalaknak köszönhetjük az oldalunk látogatottságának elérését.

weboldalak tulajdonosai

Próbálkozott már saját kezével linkeket építeni a weboldalára?

Linképítés tanulása

A linképítés körülményes és rendkívül időrabló a részünkre. Évekkel ezelőtt ez a senkinek sem okozott akadályt. Miszerint össze-vissza, néha teljesen vaktában is elhelyezhettük a weboldalunk linkjét, szöveges tartalom nélkül. Cikkeket, tartalmas leírásokat akkoriban még nem kellett írnunk, hogy a linkelésünk létrejöjjön egy portálon. Webmesterek nélkül végeztük el a feladatokat a weboldalakon.

Akkoriban ugyanis még a mennyiség volt a legfőbb szempont a keresőportáloknál, és nem a minőség. Az eredmény adott volt. Szinte milliónyi olyan weboldal, portál, blog és bloghálózat jött létre, aminek a célja nem az eredményesség volt a felhasználók kiszolgálásának érdekében, hanem a rendszer kijátszása.

A leglátogatottabb a Google Inc., erre válaszul azt vezette be, hogy lefrissítette a Penguin (Pingvin) algoritmus rendszerét 2012 áprilisában.

Akkor most ugorjunk egy kicsit vissza… Mi a Pingvin algoritmus?

A válasz egyszerű és nem bonyolult:

“ a Google rangsoroló algoritmusa egyik frissítésének kódneve – wikipedia „

A legfőbb célja az oldalra történő linkek ellenőrzése, értékelése és spam részek felismerése volt. Világ szinten 2014. december 1.-ig 7 %-os kizárást eredményezett a Google rendszerében. A keresési találatok igen komolyan megváltoztak a keresőportálon. Sok weboldal, annak ellenére, hogy már 10 éves volt, hátra helyeződött el 5. – 100 oldal magasságába.

A Pingvin algoritmusnak köszönhetően gyenge minőségű (spam jellegű) oldalakról származó linkeket büntettet a Google portálja. A kezdeti szakaszban ezt "Webspam Update"-nek is hívták, de csak később terjedt el a Pingvin neve.

Linképítés tanulása

2014 óta igen sok változáson esett át a Google. Mit használhatunk, hogyan írjunk cikkeket, stb…

Linképítés 2017-es évben

A linképítés 2017-es évre három legfontosabb rangsorolási tényező között szerepel, amiket figyelembe kell tartanunk! Ha keresőoptimalizálásról van szó, akkor az egyik leglényegesebb elemét jelenti a linkelés, cikkek közzététele, az oldal meta adatainak megadása. A sima linkelés viszont egyre kevésbé működik. A Pingvin 4.0 elindulásával pedig egy újabb jelentős átrendeződés indult el a találati listában.

De akkor miért jó egy link?

Leginkább azért, mert egy link (egy hosszú tartalmú értékes tartalomnál), egy szimpla link értéket ad a weboldalunknak, aminek köszönhetően javulhat az oldalunk láthatósága a keresőmotorokon keresztül. Értéket ad az egész domain részére (DA), sőt még az al-oldalainál is javulhat a találati helyezése az oldalunknak.

A DA jelentése: Domain Authority, magyarul Domain érték erejét jelenti.

Akkor milyen linkes tartalmakat nem büntetnek a keresőrendszerek?

A bűntettes sorrendezése változott az utóbbi időben. Most már figyelembe kell vennünk azt is, hogy a szöveges tartalom a cikkeken belül elhelyezett linkeknél nagyobb legyen a kereső számára, mint egy oldalsávban vagy egy láblécben elhelyezett linknél. Az évekkel ezelőtt jellemző manipulációs célú – azaz a keresőben jó helyezést nem természetes módon elérő – linképítés úgy zajlott le, hogy a weboldalakat minél több, úgynevezett katalógusba kellett regisztrálni. A regisztráció sok esetben ingyenes volt, de előfordult az is, hogy pénzért, illetve linkért cserébe jelenhetett meg a weboldalakon a portálokon.

Pénzes fizetésnek nevezhetjük a különböző tudakozó, adatbázis portálokat!

Ezekben a katalógusokban és weboldalakon elhelyeztek minket az üzemeltetők egy vagy sok, a weboldalra mutató linkeket. A szöveges részek szinte azonosak voltak, legtöbb esetben azonos kulcsszavakat tartalmazó horgonyszöveggel voltak ellátva, duplikálva. Mivel az a technika működött – vagyis a regisztrált oldalakra több link mutatott - , azok jobb helyezéseket értek el a találati oldalakon. A katalógusok, illetve linkeket díjakért, linkért közzétevő weboldalak működtetése nyereséges volt az üzemeltetőknek. A linképítéses megoldások így működtek a piacon. Ezekre a tartalmakra azonban élő ember nem volt kíváncsi, pusztán a Google számára hozták őket létre. Az oldal látogatása nem az ottani portálnak volt köszönhető.

Google központ

Ezt egy idő után a Google is felismerte, így elkezdett komoly erőfeszítéseket tenni a manipulációs célú linképítés semlegesítésére. A Google algoritmusa azokat a weboldalakat büntette meg, melyek ilyen értéktelen katalógusokban szerepeltettek, leginkább azonos szöveges tatalommal voltak ellátva a linkek ezeken az oldalakon.

Ez volt a feladata a Pingvin algoritmusnak, mely 2012. április 24-én indult útjára, és az óta többször frissítette és újra lefuttatta a Google.

“ Ha többet akar tudni a Google algoritmusokról, akkor itt a blogoldalunkon olvasható összefoglaló cikkünk olvasható erről a témáról. Nagyobb tudás szerezhetünk a Pingvin 4.0-ról! „

A mai világunkban azokat az oldalakat nem büntetik meg a keresőrendszerek a linképítésnél, ahol egyedi témában minőségi DA és PA értékkel ellátott oldalakon keresztül min. 300 karakterrel ellátott szöveges tartalmakat írnak a blog oldalakon.

Linképítés munkálatai!

Még mielőtt belevetnénk magunkat a linképítésbe ne felejtsük el, hogy akár 2-3 hónap is eltelhet, mire eredményeket fogunk látni a szolgáltatásunk elfogadása után. Viszont lassan, de biztosan a weboldalunk PA növekedéséhet, és DA növekedéséhez járulunk hozzá. Azt is vegyük figyelembe, hogy ehhez is idő kell, hisz a MOZ robotjainak fel kell térképezniük az egész internetes tartalmat. Ergo, ha még nem látják az eredményét eddigi munkáinknak, ne csüggedjünk, várjanak türelemmel, ez nem egy szobafestésnek minősülő munkafolyamat.

A linképítés a részünkre az ügyfelek igényei alapján szokott teljesülni, úgy, ahogyan mi folyamatosan figyelembe tartjuk a keresőrendszerek által indított módosításokat.

Fehér kalapos linképítés üzemel?

A legismertebb keresőrendszer a Google többször jelezte az utóbb időben, hogy a felhasználók számára csakis a természetes oldalon szereplő tartalmak jelentik az értékelhető hivatkozásokat. De azt is említettük, hogy ezt megfelelően kell értelmezni.

Google büntetés - Penalty

A webmestereknek és az online marketing szakembereknek nem maradt más választásuk az országunkban, mint mesterséges módon segíteni a linkprofil bővülését a weboldal részére. Viszont most már nem mindegy, hogy milyen módszerek használatával jönnek létre ezek a hivatkozások, cikkek.

A weboldalak optimalizálásánál így megkülönböztethetjük a fehér és a fekete kalapos technikákat, ámbár a szürkét is figyelembe kell vennünk, erről majd később. A fehér kalapos módszereket a Google rendszere jóváhagyja, aminek köszönhető biztonságosan, büntetés kockáztatása nélkül alkalmazhatjuk őket. A fekete kalapos technikák Google büntetést vonhatnak maguk után. A szürke kalappal rendelkező oldalaknál a kockázat 50 – 70 % magasságába kerülhet a 100 %-os kockázattal rendelkező fekete kalapos linképítéshez képest. Így, a szürke kalapos linképítésre még vannak esélyeink, de túlzásba ne essünk.

Megfelelő módszerek 2017-ben

A nyertes módszerek (fehér link) jelentik a legnehezebb és legtöbb időt igénylő feladatköröket a linképítés munkálatai alatt. A mai világunkban már meg kell dolgoznunk a minőségi hivatkozásokért, mert a minőségi linkek jelentős előnyt jelentenek a konkurenciával folytatott versenyzésünkben.

Előnybe kell részesítenünk a fehér linkelés (White link) módszereit, mert ezek után a Google rendszere is elfogadhatónak tartja és támogatja a linkeléseket. Vegyük figyelembe, hogy a Google részéről, csak a természetes linképülés értékelhető.

Naturális linképítés

A nyerő módszerek jelentik a legnehezebb és legtöbb időt igénylő megoldásokat. Most már többet kell dolgozni a minőségi hivatkozásokért, viszont biztosak lehetünk a munkánk elvégzése után, hogy a minőségi linkek jelentős előnyt jelentenek a konkurenciával folytatott versenyben.

Sőt, most már előnyben kell részesítenünk azokat a módszereket, amelyeket a Google is elfogadhatónak tart, illetve támogat. Ha visszaemlékezünk a korábbi gondolatra – ahol a Google számára csak a természetes linképülés értékelhető –, akkor ez 2017-es évben nem könnyű feladat lesz a részünkre. Szerencsére léteznek megoldási lehetőségek.

Természetes linkek

A Google algoritmusa nagy jelentőséget add ennek az elvnek. Viszont a mesterséges linkekkel a webmesterek beleköpnek a Google levesébe, azaz manipulálni szokták a találati listát!

Ezért a Google azt ajánlja a webmestereknek, hogy hasznos tartalmakat állítsanak elő, ami alkalmas a naturális linképítésre. Ezt nem nevezhetjük linkelgetésnek, ellenben a legjobb módszere annak, hogy hivatkozásokat szerezzünk az oldalunkra.

Minőségi tartalmat nem csak szövegesen érthetjük el

A létrehozott minőségi tartalmak csak szöveges írások, cikkek. Igen sok esetben egy infografika hatást ér el, mint egy cikk. Országunkban egyenlőre nem számíthatunk nagy visszhangra, mint az angol nyelvterületen, de egy-egy hasznos és érdekes infografika mégis rendkívül jól teljesít a keresőmotor rendszerében. Összeségében csak és kizárólag a kreativitásunkon és a szakmai jártasságunkon múlik mindez. Számtalan példát láthattunk a gyakorlati megvalósításról az internet világában; érdemes ezeket tanulmányozni, valamint megvizsgálni a benne rejlő ötleteket.

A lábléc linkek most már lejártnak minősülnek

Az előző években megfigyelhettük, hogy a linképítők haszontalan hivatkozásokat tettek a weboldalak alsó részében elhelyezkedő láblécekbe (footer). A Google döntött és végett vetett ennek a módszernek, amikor teljesen lenullázta az ilyen hivatkozásokból eredő linkek erejét. De ez nem jelenti azt, hogy most már használjunk lábléc (footer) linkeket. Nagyon sok webdizájnnal foglalkozó vállalkozás helyezi el ilyen módon logóját a weboldal láblécében, de szöveges kulcsszavas hivatkozások is gyakran előfordulnak így. Ezt inkább szürkés megoldásként kezeli a Google rendszere, hol büntet érte, hol nem. Fifty – Fifty!

A linképítéssel kapcsolatos leírásunkban a végén mindenképpen szót érdemelnek a klasszikus katalógusok is. Elsősorban azért érdemes beszélni róluk, mert magyar nyelvterületen a mai napig elérhetők olyan szolgáltatások, rendszerek, előfizetések, ahol csak és kizárólag katalógus linkek általi helyezésjavulást ígérnek az ügyfeleik irányába. A linkekért, minimális leírással egy fajta fix bruttó összeget szoktak kérni ezek a szolgáltatók.

Katalogus linkek hibái

Gondoljuk át ezeket a megoldásokat, vagy felejtsük el őket?

A katalógusokat igen könnyen azonosítja a Google rendszere, így nem okozhat gondot a keresőrobotnak az ottlétünk, de így leértékelheti az ilyen webhelyekről érkező hivatkozásokat a motorok.

Hogy mikor érdemes ilyen katalógus linkekkel kísérleteznünk? Vannak olyan portálok, amelyek nem képviselnek olyan értékeket, ahol a büntetés fejfájást okozhatnak nekünk. Ilyen esetekben néhány katalógus link csak és kizárólag elméletileg előre mozdíthatja a helyezésünket a keresőrendszerekben. Persze ilyen módon fantasztikus eredményekre ne számítsunk.

Az új algoritmus, amely elméletileg mesterségesen jött lére néven igen nagy problémákat adott a linkelt oldalaknak, de a korábban minőségileg optimalizált oldalaknál is gondok jelentkeztek.

Fred algoritmus uszkál a Google parancsára

A mi linképítésünk

A mi linképítésünkkel az oldal látogatónak számának növekedését szoktuk elérni. A munkát precízen az adott változásoknak megfelelően végezzük el a linképítés munkálataival, aminek köszönhetően az oldala lassan, de biztosan a Google keresőrendszerében megfelelő pozícióba kerül. Ne feledjék, a munkálat nem varázslásra történik meg, így az adott mondást tesszük közzé:

“ A türelem rózsát terem „

 


 

Szolgáltatások

Alap csomag

Alap csomag

Havi 5 dv cikk pipa Havi 5 db linképítés

Havi 5 dv cikk pipa Havi 2 db szöveges cikk

Havi 5 dv cikk pipa Min. 300 karakteres cikk

Havi 5 dv cikk pipa Linképítés

Havi 5 dv cikk pipa Tanácsadás

Havi 5 dv cikk pipa Hónap végi jelentés

Havi előfizetéssel 18.000 Ft/hó

6 hónapos szerződéssel 16.000 Ft / hó

Haladó csomag

Haladó csomag

Havi 5 dv cikk pipa Havi 5 db linképítés

Havi 5 dv cikk pipa Havi 5 db szöveges cikk

Havi 5 dv cikk pipa Min. 500 karakteres cikk

Havi 5 dv cikk pipa Link- és Cikképítés

Havi 5 dv cikk pipa Tanácsadás

Havi 5 dv cikk pipa Hónap végi jelentés

Havi előfizetéssel 26.000 Ft/hó

6 hónapos szerződéssel 24.000 Ft / hó

Üzleti csomag

Üzleti csomag

Havi 5 dv cikk pipa Havi 10 db linképítés

Havi 5 dv cikk pipa Havi 5 db szöveges cikk

Havi 5 dv cikk pipa Min. 1000 karakteres cikk

Havi 5 dv cikk pipa Link- és Cikképítés

Havi 5 dv cikk pipa Tanácsadás

Havi 5 dv cikk pipa Hónap végi jelentés

Havi előfizetéssel 34.000 Ft/hó

6 hónapos szerződéssel 31.000 Ft / hó

Mester csomag

Mester csomag

Havi 5 dv cikk pipa Havi 15 db linképítés

Havi 5 dv cikk pipa Havi 10 db szöveges cikk

Havi 5 dv cikk pipa Min. 1500 karakteres cikkek

Havi 5 dv cikk pipa Link- és Cikképítés

Havi 5 dv cikk pipa Tanácsadás

Havi 5 dv cikk pipa Hónap végi jelentés

Havi előfizetéssel 46.000 Ft/hó

6 hónapos szerződéssel 42.000 Ft / hó

A linképítés munkálatait gyorsítva nem szabad elvégezni! Ha több linképítési munkálatokat végzünk el a weboldalra, mint a megadott csomagokban, előfordulhat, hogy büntetés történik az oldal elhelyezkedésében, a találati listában. A túlzott linképítési munkálatok gondot hozhatnak a megrendelőink részére.

Keressenek fel minket:

Tel : +36 30 954 6746

E-mail :

Munkahely : 2113 Erdőkertes, Fő út 31.

Székhely : 1157 Budapest, Nyírpalota u. 5.

Fel